How to Cook Perfect Couscous
Couscous. Couscous is a North African dish made from tiny steamed balls of semolina flour. It is actually a type of pasta. Couscous (from the Berber word k'seksu ) is the staple product of North Africa and the national dish Couscous spread from this area, where it originated, to Libya, Mauritania, Egypt, and sub-Saharan.
Made from semolina wheat, couscous is nutty, sweet, and versatile — it also happens to be incredibly quick-cooking. Couscous, a small type of pasta, is made from crushed and steamed durum wheat. North Africans use couscous the same way many cultures use rice. You can cook Couscous using 21 ingredients and 15 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Couscous
- It's of Pour la sauce: Quelques morceaux de viande g'agneau (j'ai pris.
- Prepare 2 of oignons râpés.
- You need 2 gousses of d'ail râpées.
- Prepare 1 tasse of pois-chiches, trempés la veille.
- Prepare 1 of tomate.
- Prepare 1 c of à s de concentré de tomates.
- You need 8 of carottes.
- Prepare 1/2 of courge butternut (tout dépend de sa taille).
- You need 1 of branche de céleri.
- Prepare of Sel, poivre.
- It's 1 c of à c de paprika.
- You need 1 c of à c de Ras-el-hanout.
- Prepare 1 c of à c de curcuma.
- It's 1/2 c of à c de cannelle.
- Prepare 1 c of à c de coriandre moulue.
- You need of Pour le couscous :.
- It's 3 of tasses de couscous moyen (1 tasse = 250 ml).
- You need 2 c of à s d'huile d'olives.
- It's of Eau.
- Prepare 2 c of à c de sel.
- It's 3 c of à s de Ghee (l'huile d'olive dolive, beurre clarifié).
It is popular in Morocco, Algeria, Tunisia and Libya. Couscous is a convenient product to have stocked in the pantry as an easy and fast alternative to rice, quinoa, and noodles. When cooked they look like golden spheres that have a pleasant nutty flavor. Couscous makes for a quick, healthy side dish that becomes fluffy when cooked, but is chewy and firm in texture.
Couscous instructions
- La seule remarque est que la cuisson du couscous se fera au dessus de la sauce préparée.
- Dans le bas du couscoussier, faites revenir dans l'huile, les oignons, l'ail, la branche de céleri coupée en deux, les épices et la viande, pendant au moins 10 min, jusqu'à ce que la viande se colore et l'oignon devienne translucide..
- Ajouter 1 litre et demi d'eau et les pois-chiches.
- Laisser cuire..
- Mettez le couscous dans le haut du couscoussier..
- Quand la vapeur commence à sortir à travers le couscous, compter encore 20 min et retirer le haut du couscoussier (remplacez-le par un couvercle)..
- Entre temps, travailler le grain de couscous comme sur le tuto..
- On le travaillera 2 ou 3 fois selon la qualité de votre couscous..
- A la fin, mettez dans une gasaa et ajoutez-lui le smen (vous pouvez mettre un mélange de smen et de l'huile d'olive, c'est excellent).
- Avant que la viande n'ait fini de cuire, ajouter les carottes en grosses rondelles ou en bâtonnets.
- Après 10 minutes, ajoutez les courges (ça demande moins de temps de cuisson que les carottes).
- Ajouter de l'eau si c'est nécessaire pour obtenir assez de sauce..
- Quand les légumes et la viande sont cuits, retirer la viande et la mettre dans une assiette. Goûter la sauce pour rectifier l'assaisonnement..
- Servir le couscous dans un plat, poser dessus la viande et quelques légumes..
- Servez la sauce en accompagnement..
It's great for a simple side, an easy salad, or even stuffed in vegetables. Filling, fast, cheap and healthy, what's not to love about couscous? Make the most of this speedy after-work staple in Moroccan-style tagines, tabbouleh and more. Learn how to perfectly prepare couscous for a light and dynamic meal with Food Network's chefs. It tastes so good they named it twice.
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