Easiest Way to Make Delicious Couscous

Couscous. Couscous is a North African dish made from tiny steamed balls of semolina flour. It is actually a type of pasta. Couscous (from the Berber word k'seksu ) is the staple product of North Africa and the national dish Couscous spread from this area, where it originated, to Libya, Mauritania, Egypt, and sub-Saharan.

Couscous Made from semolina wheat, couscous is nutty, sweet, and versatile — it also happens to be incredibly quick-cooking. Couscous, a small type of pasta, is made from crushed and steamed durum wheat. North Africans use couscous the same way many cultures use rice. You can cook Couscous using 11 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Couscous

  1. You need of Pilons de poulets.
  2. You need of Merguez.
  3. Prepare of Huile d'olive.
  4. It's 2 boîte of Concentré de tomates (suivant tailler de la boîte).
  5. It's of Épices couscous (épices orientale, paprika, piment, aromate...).
  6. It's of Harissa (facultatif).
  7. You need 2 of cubes bouillons de boeuf.
  8. It's 4 of tomates.
  9. You need 5 of carotes.
  10. Prepare 2 of courgettes.
  11. You need of Pois chiches (en conserve plus simple au niveau cuisson).

It is popular in Morocco, Algeria, Tunisia and Libya. Couscous is a convenient product to have stocked in the pantry as an easy and fast alternative to rice, quinoa, and noodles. When cooked they look like golden spheres that have a pleasant nutty flavor. Couscous makes for a quick, healthy side dish that becomes fluffy when cooked, but is chewy and firm in texture.

Couscous instructions

  1. Dans un fetou, mettre de l'huile d'olive et faire cuire les pilons de poulet. Une fois doré ajouter un litre d'eau. Et retirer les pilons..
  2. Après avoir retirer les pilons, mettre les cubes bouillon de bœuf et le concentré de tomates..
  3. Lavez et éplucher les carottes, les courgettes et les tomates. Coupez les en morceaux et ajoutez les dans le fetou..
  4. Ajouter les pois chiches en conserve en les egoutant avant, puis mélangez. Assaisonner selon vos goût, suivant votre choix de pimenter un peu ou beaucoup. Exemple j'ai mis : persil, coriandre, estragon, basilic, paprika doux, un peu piment d'espelette, des épices orientale et un peu piment doux..
  5. Une fois assaisonnements, remetter les pilons et laisser cuire une vingtaine de minutes en mélangeant de temps en temps pour éviter que ça prenne au fond..
  6. Cuire les merguez dans une poêle à part. Et à la fin de la cuisson des légumes ajouter les merguez..
  7. Accompagner de couscous. Dand un yok par exemple, mettre de l'huile d'olive, ajouter les couscous mélanger pour que le couscous soit imprégner de l'huile et ajouter de l'eau en mélangeant tout doucement pour que le couscous gonflent. Une fois que c gonfler, mettre un peu de beurre pour degraigner, en mélanger et essayant de casser les grains (les blocs)..
  8. Servi bien chaud..

It's great for a simple side, an easy salad, or even stuffed in vegetables. Filling, fast, cheap and healthy, what's not to love about couscous? Make the most of this speedy after-work staple in Moroccan-style tagines, tabbouleh and more. Learn how to perfectly prepare couscous for a light and dynamic meal with Food Network's chefs. It tastes so good they named it twice.

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