How to Make Perfect Daube

Daube. Daube is a classic Provençal (or more broadly, French) stew made with inexpensive beef braised in wine, vegetables, garlic, and herbes de Provence, and traditionally cooked in a daubière, a braising pan. A traditional daubière is a terracotta pot that resembles a pitcher, with a concave lid. Water is poured on the lid, which condenses the moisture inside, allowing for the long cooking.

Daube Daube definition is - a stew of braised meat, vegetables, herbs, and spices. This classic French braised beef, red wine, and vegetable stew is simple and delicious. I'm trying to cook her some spaghettis and daube, and she keeps on playing in my pot."··stew, casserole; daube (slang) crap; crappiness (something of low quality) C'est trop de la daube ce. You can cook Daube using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Daube

  1. Prepare 500 g of viande de bœuf à braiser (type bourguignon).
  2. You need 1 of oignon.
  3. Prepare 400 g of champignons de Paris.
  4. Prepare 1 cuillère à soupe of farine.
  5. It's 500 g of carottes.
  6. Prepare 1 cuillère à café of d'ail en poudre.
  7. It's 1 of cube de bouillon de volaille.
  8. It's 1 of bouquet garni.
  9. It's 4 cuillères à café of concentré de tomate.
  10. Prepare 3 cuillères à soupe of d'huile d'olive.
  11. It's of Sel, poivre.
  12. It's 250 ml of d'eau.

A long, slow-cooked Daube de Boeuf is the stuff of comfort and warmth. It takes some making but well worth the wait. - The Avignon daube (adòba avinhonenca or adobo avignounenco) is a variant of the classic recipe. It is prepared with lamb or mutton shoulder, in a marinade made with white wine. - The comtadine daube, a variant of Provençal daube, without carrots, but with black olives. - The Niçoise daube which is a variant with cep (porcini) mushrooms. At Daube's, we are known for our delicious fresh-baked donuts, cookies and cakes, especially our carrot cake!

Daube instructions

  1. Éplucher et émincer l'oignon. Le faire dorer dans une cocotte en fonte avec de l'huile..
  2. Retirer l'oignon et faire brunir 5 minutes les morceaux de viande à feu vif de tous les côtés..
  3. Ajouter la farine et remuer. Verser 1/2 litres d'eau avec le cube de bouillon et le concentré de tomate..
  4. Ajouter l'ail et le bouquet garni. Saler et poivrer..
  5. Porter à ébullition puis baisser le feu et couvrir. Laisser mijoter 2 heures..
  6. Éplucher les carottes et les couper en rondelles. Verser 250ml d'eau puis les ajouter dans la cocotte ainsi que les champignons égouttés et les oignons mis de côté précédemment..
  7. Cuire encore 1heure..
  8. Servir avec des pommes de terre à l'eau, du riz ou des pâtes..

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