Recipe: Tasty Focaccia
Focaccia. Focaccia is a flat oven-baked Italian bread product similar in style and texture to pizza dough. Focaccia can be used as a side to many meals or as sandwich bread. Focaccia al rosmarino (focaccia with rosemary).
The dough comes together quickly in the This recipe leaves so much room for experimentation, too. I've been making so much focaccia at. Focaccia is our favorite yeast-bread to make at home. You can cook Focaccia using 9 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Focaccia
- It's 500 g of farine T65.
- You need 250 g of d'eau.
- It's 50 g of d'huile d'olive ou autre.
- Prepare 9 g of sel.
- You need 15 g of levure boulangère.
- Prepare of Garniture : au choix mais avec une prononciation en thym et romarin.
- It's of QS huile d'olive.
- You need of QS thym, romarin.
- It's of Dans cette recette : 3 saucisses, 1 tomate, 1 oignon.
It has a crisp outside and soft inside, and is All-purpose flour is perfect for making focaccia bread. You can use bread flour, but the bread will be a. Focaccia is a blank canvas for delicious toppings, so feel free to experiment and get creative. This classic recipe's got fresh rosemary leaves (which get crisp like little herb chips.
Focaccia step by step
- Réunir les ingrédients pour la pâte à pain. Dans la cuve d'un batteur mélangeur verser les liquides puis les ingrédients secs. Pétrir 3 min en 1èreV puis 5 min en 2èmeV..
- Mettre la pâte dans un bac fariné, filmer avec un film alimentaire légèrement huilé et faire pousser 1h à t°ambiante..
- Dégazer la pâte, la bouler et lui donner une forme ovale. Filmer et faire détendre 5 min..
- Abaisser la pâte avec les mains sur une plaque à cuisson recouverte de papier sulfurisé. Donner une forme rectangulaire à la focaccia. Filmer avec un film alimentaire légèrement huilé. Faire pousser la focaccia 1h à t°ambiante. Préchauffer le four (chaleur convection) à 210°C vers la fin de la pousse..
- Préparer votre garniture. Badigeonner d'huile la focaccia et faites des trous avec les doigts..
- Garnir la focaccia..
- Enfourner et cuire 10 min à 210°C puis 10 à 15 min à 180°C (pas besoin de buée pour la cuisson). Déguster :=).
Tip the flour into a large mixing bowl. The focaccia can also be made ahead and frozen. To freeze, cut it into portions, wrap in plastic wrap and then foil and freeze for up to. An Italian olive-oil bread, quite flat and usually round or square-shaped. It has an almost cake-like texture and is often flavoured with herbs such as rosemary, sage or basil.
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